Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll

Vad händer med de hus som är kvar i Petersvik?

Kommunen äger de hus som finns kvar i Petersvik. Ett flertal av de husen har både ett kulturhistoriskt och ett ekonomiskt värde, därför bör det undersökas om det finns andra alternativ än att riva dem, till exempel om husen kan flyttas. Kommunen har under 2016 erbjudit de före detta fastighetsägarna möjligheten att köpa tillbaka husen för att sedan flytta dem. Nästa steg blir att erbjuda allmänheten att köpa husen för flytt. Försäljningen påbörjas 2017.

 

Ett av de hus som blir kvar i Petersvik är den q-märkta Villa Kaptensudden. Där har kommunen har börjat utreda tillgängligheten för allmänheten, enligt detaljplan 404. Ett samtal är påbörjat mellan Sundsvall Logistikpark AB, Kultur och fritid samt destinationsutvecklare. Det är däremot tidigt att säga vilken typ av verksamhet som kommer att vara aktuell på Kaptensudden i framtiden.