Pil höger Pil vänster Pil ned Pil up Kaldender Stäng Ladda ned Redigera Fel Notifikation RSS Sök Stjärna Ladda upp Skriva Blixt Stopp Soptunna Vind Vågor Gran Löv Sol Stuga Vattendroppe Eld Fiskben Position Karta Statistik Glödlampa Naturlig försurning Gift Begränsad miljöpåverkan Stäng Meny Minus Plus Minus med cirkel Plus med cirkel
Hoppa till innehåll

Finns det något marknadsunderlag för en kombiterminal i Sundsvall?

Det finns en kombiterminal idag i anslutning till tågstationen i Sundsvall. Det är flera företag som använder sig av den, men det skulle kunna vara ännu fler om det fanns mer utrymme och fler möjligheter. Vitsen med att knyta ihop tre transportslag på samma ställe är att näringslivet får tillgång till flexibla och hållbara transporter. Fler transportmöjligheter ökar flexibiliteten och tillförlitligheten.

 

Det finns nästan 10 000 företag i Sundsvall och vi har Sveriges tredje största handelscentrum och massor av butiker. I samband med genomförandebeslutet 2013 så gjordes en marknadsundersökning som visar att hela 80 procent av det långväga godset som ska till Sundsvallsregionen går på lastbil. Det vill kommunen ändra på, för miljöns skull.